Olika sorters kosmetik

Primer

När man anstränger sig och sminkar sig vill man gärna att sminket ska stanna på plats hela dagen. Då huden har naturliga oljor som kan få sminket att släppa eller smetas ut kan det vara en god idé att använda en primer primer som första produkt.

Det finns en hel uppsjö av olika primers. Olika märken, prisklasser och resultat. Det kan vara en god idé att veta vad man vill ha ut av sin primer. Det finns de som ger lyster, de som gör huden matt och minskar porer och de som färgkorrigerar huden för att bara nämna några.

Det finns även specifika primers till bland annat ögonlocken som ska hålla ögonskuggan på plats. Detta gör en enorm skillnad och gör att ögonlocket inte blir oljigt under dagen. Brukar man använda ögonskugga är en sådan primer en bra investering.

En annan primer som är väl värd sin peng är en primer under ögonen. Huden under ögonen är väldigt känslig och kan behöva en knuff på vägen. Detta gör att det smink man applicerar inte lägger sig i fina veck och inte heller blir stelt och kakigt om man applicerar ett puder ovanpå.