Olika sorters kosmetik

Flörtiga fransar

Alla drömmer vi väl om långa ögonfransar men långt ifrån alla har egna som är lika långa och fylliga som Hollywoodstjärnornas. Det finns en del knep man kan ta till för att skapa en look med flörtiga fransar!

Det allra vanligaste och enklaste knepet är en bra mascara som fungerar både till vardags och till fest. Det kan hjälpa om du böjer dina ögonfransar med en ögonfransböjare innan du applicerar din mascara. Det hjälper till att öppna upp ögat och får dig att se mer vaken ut. Det finns en hel del olika färger och varianter att välja på när det kommer till mascara. De vanligaste färgerna är svart, blå och brun. Det finns även ett par olika märken med ögonfransserum som säger sig ska få ögonfransarna bli både längre och fylligare. Hur vida det fungerar ska låta vara osagt.

Vill man få till en ännu mer dramatisk look kan man applicera lösögonfransar. Detta kan vara lite pilligt för den som är ovan men övning ger färdighet. Tänk dock på att de flesta lösögonfransar är för långa och att du själv får korta ner och anpassa dom efter just dig och dina ögon. Det kan vara bra att ha införskaffat sig en pincett som hjälp för att applicera dina fransar. Det finns också en hel del olika lim att välja på till dina lösögonfransar. Om du är osäker på vilket lim som passar bra till dina fransar kan du alltid be om hjälp på till exempel Kicks eller Sephora. Här pålösögonfransar hittar du en liten guide på hur du smidigt applicerar dina lösögonfransar.

För den som känner att tiden är för knapp för att spendera framför spegeln på morgonen finns ytterligare ett alternativ. Fransförlängning heter det och det är precis som det låter. Det är en förlängning av dina egna fransar och görs på en salong med utbildad personal. Fransförlängningen ser till att du alltid har långa och tjocka ögonfransar och i vissa fall kan det se ut som att du alltid har lösögonfransar på dig. En nackdel med detta är att det är dyrt då det inte är en permanent lösning utan måste fyllas på någon gång i månaden. Priset varierar från salong till salong. Det syns tyvärr ganska tydligt när fransarna har börjat att släppa då det blir väldigt glest och det ser inte så kul ut.