Olika sorters kosmetik, Uncategorized

Kreativ makeup 2018

Smink är fantastiskt roligt och det händer mycket spännande inom kosmetikbranschen just nu. Allt fler ser makeup som ett kreativt medium att skapa i, där det viktiga är fantasin och att uttrycka sig själv snarare än att dölja skavanker och leva upp till det som förväntas. Här tipsar vi om några av de senaste trenderna som vi kan se inom smink och makeup som vittnar om detta.

Färgstarka appliceringar

Något som vi kunnat se hela året är riktigt färgstarka och annorlunda appliceringar av ögonmakeup än vad vi är vana vid. Till exempel så kan man lägga en färg på hela ögonlocket med en tydlig kant och sedan använda eyeliner på ett kreativt och flödande sätt. På det här viset får man en färgstark, grafisk och modig makeup som talar om att man inte är rädd för att sticka ut.

Glansigt

Läppglans på ögonlocken? Ja, det är vad modet inom makeup föreslår. Vi har kunnat se massor av modeller som har glänsande ögonlock i neonfärger, vilket ger en sportig och frisk look. Man kan använda vanligt läppglans i den färg man vill ha alternativt använda en ögonskugga i crémeform och sedan applicera neutralt läppglans ovanpå. Det finns massor av spännande färger på läppglans som man kan passa på att köpa på Black Friday när många affärer sänker priserna rejält.

Normbrytande

Under hela förra året så kunde vi se hur makeupartister bröt normen kring ett slätt ansikte och började framhäva fräknar, och det är en trend som fortsätter detta år. Om man inte har egna fräknar så kan man skapa dem med hjälp av att stänka på exempelvis en kakeyeliner i rätt färg. Man blandar sin kakeyeliner med ganska mycket vatten och tar upp lite av den på en pensel. Med hjälp av fingret kan man sedan sprätta iväg färgen i ansiktet. Det kan krävas lite övning för att få det att se naturligt ut.

Utomjordiskt

En trend som vi också kunnat se är att använda makeup på ett helt annorlunda sätt, och omvandla ansiktet till något helt nytt. Vi tänker exempelvis på artisten Björks senaste samarbete med makeupartisten och modellen Hungry. Sminkningen är som en blandning mellan dragqueen-makeup, manga och avantgardesminkning, inte sällan med extra ögon och accessoarer som sitter fast i huden.

Gender-bender

Kan vi ana en trend mot ett mer icke-normativt sätt att sminka sig? Länge har det varit populärt hos kvinnor att framhäva de lite mer maskulina dragen som kraftiga ögonbryn och en dramatisk countouring. Kanske ser vi samma sak hos män, som kan framhäva de mjukare dragen med hjälp av ögonskugga, rouge och inte minst välskött hår.

Paljetter

Med hjälp av paljetter och andra attribut som sätts fast i ansiktet så kan man skapa en mängd effekter. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. Paljetter kommer i massor av olika former och färger, exempelvis klassiskt runda, stjärnor eller glitter.