Olika sorters kosmetik

En bra hudvårdsrutin

En bra hudvårdsrutin är A och O. Vår hud får stå emot påfrestningar varje dag oavsett om det är vi själva som utsätter den för till exempel smink eller om vädret spelar oss ett spratt. I vintertider är det lätt hänt att huden blir torr och narig. Det är därför viktigt att ta hand om den så gott man kan för att huden ska må bra. Huden är ju trots allt ändå vårt största organ.

Det är inte alltid lätt att veta precis vad din hud vill ha eller behöver. En bra start är att rengöra ansiktet två gånger per dag med någon mild tvättcreme och därefter smörja in ansiktet med någon skonsam ansiktskräm. Om du är känslig mot parfym finns det allergivänliga alternativ på apoteket som fungerar bra. Det är viktigt att komma ihåg att inte tvätta ansiktet med en vanlig tvål då detta gör med skada än nytta. Även oljig hud behöver bli insmord.

Ungefär två gånger per vecka kan det vara bra att ge kroppen en extra kick i form av en ansiktsmask. Det finns en hel del olika varianter att välja på i hyllorna och att veta vilken man ska välja kan vara svårt. Det gäller att veta vad du vill få ut av din ansiktsmask. Det finns olika typer av lermasker som verkar djuprengörande, det finns en del ansiktsmasker som ska ge lyster och dämpa glåmig hud och det finns en hel del som ska minska porerna. Alternativen tar nästan aldrig slut.

Cirka en gång i veckan kan det vara skönt att skrubba ansiktet. Detta gör du med en skrubb speciellt anpassad för just ansiktet. Skrubba varsamt i små cirklar för att inte irritera huden. Detta kan du göra i samband med en ansiktsmask om du vill men glöm inte att smörja in dig ordentligt efteråt.

Något som många glömmer är sina läppar. De behöver precis lika mycket omvårdnad som resten av ansiktet och det räcker sällan med vanligt lypsyl. Faktum är att vanligt cerat torkar ut läpparna ännu mer på sikt. Satsa på att köpa en mild läppskrubb. Det finns särskilt anpassade för läpparna och de hittar du på till exempel Kicks och Åhléns. Detta hjälper till att ta bort död hud på läpparna som gör att läpparna känns torra och fnasiga. Efteråt smörjer du in med något skonsamt läppbalsam. Det finns att köpa bra med effektiva på bland annat apoteket.

Här på hudvardsrutin hittar du tips på hur en bra hudvårdsrutin kan se ut.