Kändisars sminkmärken

LH Cosmetics

Linda Hallberg är 29 år gammal och jobbar som beautyinfluencer. Hon är utbildad make-up artist och driver ett konto på Instagram som präglas av sminkbilder. Hon vågar utmana de trender som finns just nu och 2016 blev hon nominerad till Årets skönhetsinfluencer i Berlin.

År 2007 har Linda jobbat som make-up artist och 2008 startade hon en blogg som handlade just om skönhet. Nu har hon nästan en miljon följare på sociala medier. Linda säger själv att hon tror att en av anledningarna till att hennes konto på Instagram är så stort är för att andra kända personer har lyft fram och hyllat hennes sminkningar, bland annat Kat Von D.

Lindas mål med smink är att vi inte ska känna oss bundna till att sminka oss på ett visst sätt. Vi behöver inte se likadana ut och behöver inte följa med i trenderna. Vi kan skapa våra egna regler och det är upp till oss hur vi vill sminka oss. Hennes smink är multifunktionellt och fungerar både som blöta och torra produkter. Smink ska vara roligt och vi ska kunna utvecklas.

Något som präglar Linda Hallbergs sminkningar på sociala medier är att hon ofta blandar mörka läppar med mörka ögon. Ibland förekommer också en del färgstänk som livar upp.

Linda startade LH Cosmetics lindahallberg som från början endast var en internetbaserad butik. Idag är över 180 fysiska butiker återförsäljare för hennes produkter. I hennes breda sortiment finner man bland annat ett brett utbud av eyeliners och ögonpennor, highlighters i läckra färger och sminkborstar i exklusiv design. Sminkborstarna säljs både i ett samlingskit och säljs även separat.

Givetvis är inga av LH Cosmetics produkter testade på djur.