Smink och miljötänk

Veganskt smink

De senaste åren har trenden för veganskt ökat. Det är numera en vanlig livsstil och inte längre ifrågasatt. Att vara vegan innebär att man inte äter någonting som kommer från djuren. Man äter enbart plantbaserad kost och dricker bara det som inte kommer från ett djur. Om man inte vill äta något som har med djur att göra känns det logiskt att man inte skulle vilja sminka sig med något som är testat på djur.

Därför finns det smink som är veganskt. Det är smink som inte är testat på djur djurensratt och som man kan använda med gott samvete. Det är relativt nytt med veganskt smink och efterfrågan ökar kraftigt hela tiden. Fler och fler är intresserade och vill köpa och testa. Detta gör såklart att även utbudet ökar. Fler och fler sminkmärken väljer att producera och sälja veganskt smink. Det finns att köpa på välsorterade sminkbutiker såväl som mataffärer.

Produkter som inte är testade på djur är ofta märkta med en liten kanin och det står ofta tydligt på förpackningen att de inte är djurtestade. Några av de skönhetsmärken som säljer veganskt smink och tar avstånd från djurtester är Hurraw!, Urban Decay och Wet´n´Wild.