Smink och miljötänk

Trender inom kosmetik 2019

Det finns så mycket smink, så många parfymer och kosmetikprodukter på marknaden. Men hur hittar du rätt, just det som du vill ha? Här är en guide som går igenom trenderna inom kosmetik för 2019 med en förhoppning om att hjälpa dig på traven. Två ledord är naturligt och hållbart !

Hud

Visst finns det hur många concealers, countouring, higligheter, puder, rouge och foundations som helst? I år är dock trenden att köra så naturligt som möjligt! Skippa alla olika hudprodukter och köp istället en härligt återfuktande dagkräm. Eftersom det är sommartider kan det vara bra att köpa en dagkräm som även har spf, solskydd, i. Därefter kan du använda concealer eller foundation där det behövs. Vill du ge färg till kinderna rekommenderas krämrouge för en så naturligt känsla som möjligt.

Hudvårdsprodukter

Istället för att täcka huden med smink har hudvårdsprodukter i år istället blivit trendigt. För att ge din hud lyster kan du använda olika produkter beroende på din hy och om du vill ha krämer eller ett annat alternativ. Till exempel är så kallat Micellärt vatten perfekt för att skonsamt ta bort smuts och orenheter. Vad som även är populärt är olika serum med vitaminer och syror som ger huden extra hjälp att må bra – varför inte testa ett C-vitamin serum till exempel?

Ögon och ögonbryn

Även här satsar många av de stora modehusen på naturliga färger. Använd en palett i ljusa och bruna färger. Men piffa gärna till looken med en skugga i turkos, lila eller rosa. Ett annat alternativ är att köra på så kallade smokey eyes. Det innebär att du gör mörka skuggor runt ögonen i svart och ljust för att få till en sotad känsla. En klassisk look för kvällen, vare sig du ska på middag eller fest. Trendigt i år är även att ge ögonbrynen extra omvårdnad och lägga på lite färg för att accentuera dina bryn!

Läppar

Trendigt i år är glossiga läppar! De senaste trendrapporterna de senaste åren har konstaterat att det matta läppstift och flytande läppstift har varit på tapeten. Nu är det dags att igen introducera läppglanset! Välj gärna ofärgat för att få extra glans, eller läppglans i rosa nyanser. Eller varför inte ett läppglans i en brun nyans, eller i mörka kulörer som påminner om skogsbär.

Doft

Hur ska du då dofta 2019? Välj naturligt eller varför inte en härlig parfym? Det finns flera trender inom doft i år. En av dessa är att mixa en eller två olika dofter för att skapa din egna personliga och unika doft. En annan trend är att stora märken nischar sina parfymer och gör dem speciella. Sedan är såklart även de klassiska parfymerna, som dior sauvage och chanel No5 heta alternativ.