Smink och miljötänk

Så tar du hand om huden kring ögonen på bästa sätt!

Många tror att en vanlig ansiktskräm även ska gå att använda runt ögonen men så är det inte.

Huden kring ögonen är väldigt tunn och delikat, därför är det viktigt att ha särskilda produkter som är till för att använda på huden runtom ögonen.

Om man skulle använda sig av samma kräm och serum som man har till ansiktet kring ögonen skulle det kunna uppstå en del komplikationer. Det kan uppstå svullnad och huden kan bli röd och irriterad, det skulle även kunna uppstå milda frätskador om krämen är alldeles för stark.

Allt detta beror på att huden runtom ögon och ögonlock är väldigt känslig och tunn, vilket bidar till att den lättare kan reagera på produkter än andra områden.

För att undvika svullnad och skador på huden kring ögat är det viktigt att man använder sig av ögonkrämer och serum som är till för detta känsliga område.

Genom att använda ögonkräm motverkar man även linjer, rynkor och i många fall kan man även jobba på mörka ringar. Det är också viktigt att välja produkter med bra kvalitet och ingredienser för att kunna uppnå maximala resultat utan några komplikationer. På hudoteket.se kan man hitta ett pålitligt och bra sortiment av hudvårdsprodukter. Och precis som resterande delar av ansiktet är det även bra att använda sig av masker (ögonmask) 2-3 gånger i veckan för att den fina och delikata huden kring ögonen ska få sig extra vitaminer och mineraler.

Påsar under ögonen

Många kan besväras av påsar under ögonen och vill gärna bli av med dessa. Det finns en del olika metoder att jobba bort dessa men i vissa fall kan det kräva estetiska behandlingar eller kirurgi.

Att vi får påsar under ögonen kan bero på en del olika faktorer, för en del människor är det genetiskt och för andra kan det bero på livsstil (alkohol och rökning), sömnbrist eller mediciner.