Smink och miljötänk

Den bästa basen inom make-up

Att ha en bra och hållbar bas i din mak-up rutin är något som alla borde investera i. Du får inte bara en vackrare sminkning, utan du hjälper även din hud att vara

sitt vackraste jag. Nedan kommer vi steg för steg att gå igenom hur du bygger upp din bas och även avslutningsvis ge exempel på hur du kan anpassa din sminkning efter olika tillfällen, exempelvis om du ska närvara vid en lovabegravning.se, ett härligt bröllop eller bara på en vanlig middag med vännerna.

Basen och hur du applicerar den

För att ge din hy en bra start är det en god idé att tillsätta fukt efter rengöring, gärna en toner på bomullstuss och sedan ett fuktgivande serum eller olja för att sedan avsluta med en dagkräm eller nattkräm beroende på när på dagen du rengör ansiktet. Därefter är det dags att applicera en primer som gör att sminket sitter bättre samt ger en härlig lyster. När detta är gjort stryker du på concealer för att dölja mörka ringar under ögonen och ojämnheter i hyn för att sedan lägga på en foundation. Här kan du välja en flytande eller i mineralpuderform, det spelar inte så stor roll vilken du väljer, utan det viktigaste är att nyansen på produkten stämmer överens med din hudton.

Nu är den generella basen lagd och då är det dags att fortsätta med ögon och läppar samt highlighter och rouge. För att få den perfekta basen gällande ögonen är det viktigt att välja en mascara som går att bygga upp i lager. Ska du iväg till kontoret kanske det räcker med ett lager färg, men är det däremot dags för after work på kvällen ska det vara lätt att lägga på ett eller två lager mascara till för att få till en härlig partylook. Även ögonbrynen ska få fokus med hjälp av en brynpenna eller färgad gel.

På dina läppar är det fint med ett naturligt vårdande läppstift eller läppglans och på kinderna ett friskt rouge som ger dig en härlig känsla av att ha varit utomhus på en rask promenad. Vill du glänsa lite extra är en highligter en god idé att stryka på kindbenen, näsa och vid ögonen. Detta ger dig ett fint glow som garanterat skänker dig lite extra vardagsglädje.

Smink efter tillfälle

Ovan finns allt du behöver veta angående den perfekta make-up basen, men ska du däremot på ett speciellt evenemang som kräver det lilla extra ger vi dig några tips för detta här. Att ösa på med flow genom en extra glimrande highlighter eller ögonskugga är ett alternativ, likaså att använda ett knalligt läppstift eller nagellack som ger din outfit en härlig färgbrytning. Till sist kan vi tipsa om att använda dig av en färgad eyeliner eller en färgad mascara för att verkligen sticka ut på nästa fest.