Smink och miljötänk

Allergitestat smink

Precis som man är allergisk mot olika typer av mat eller pollen kan man även vara allergisk mot smink. Men det finns smink som är särskilt utvecklat och allergitestat som de allra flesta kan använda. Sminktillverkarna ställer extra höga krav på vilka ämnen en produkt får lov att innehålla för att vara så skonsam som möjligt. Här lägger man inte till några extra eller några onödiga ämnen. Parfymer och starka lukter försöker också undvikas i den mån det bara går.

Intresset för allergitestat smink har ökat de senaste åren i takt med efterfrågan. Detta gör att fler tillverkare intresserar sig för att tillverka allergivänligt smink. På senare tid har även apoteket börjat sälja olika sminkmärken som är allergitestade och hudvänliga, så gott det går när det kommer till kosmetika. Ett av dessa märken är IDUN minerals. Det är ett veganskt sminkmärke som har sitt kontor i Stockholm. Märket har vunnit en del olika priser för sitt smink. IDUN minerals har allt ifrån foundations, nagellack, hudvård och läppstift. Ett väldigt brett sortiment som täcker det mesta.

Något annat som är bra hos just IDUN mineralsnidunminerals är att de har olika konserveringsmedel i alla sina mascaror. På deras hemsida står det att anledningen till detta är för att man åtminstone ska tåla en av deras mascaror. Detta är ett märke som förtjänar att lyftas fram lite extra med tanke på hur måna de är om sin kundkrets. De vet att efterfrågan är stor på just allergitestat smink och försöker i största mån att anpassa sitt utbud efter det.

Givetvis finns det fler hudvänliga allergitestade sminkmärken. Ett annat märke som finns är Apoliva som säljs på apoteket.